Cum arăta comuna Golești, acum vreo 5 ani? Ținînd cont că era la nici 10 km de Râmnicu Vâlcea? Pe cel mai important drum, drumul Bucureștiului și pe drumul spre Curtea de Argeș. Foarte puține drumuri modernizate, fără o rețea completă de apă, fără rețea de canalizare, Lipsa unor administrații eficiente care să investească în infrastructura localității, au făcut ca localitatea, deși avea un potențial uriaș să ocupe multă vreme locurile din coada clasamentului economic pe județ.
”Am luat comuna aproape de la zero. Se mutau sau veneau oameni din oraș să caute locuri de casă sau locuințe și erau surprinse când le spuneam că la nivel de utilități stăm deficitar. De aceea, deși toate comunele din arealul metropolitan al Râmnicului au crescut demografic în zece ani, la Golești am avut o stagnare ba mai mult chiar ne-am confruntat cu o scădere în anumiți ani. Așa că nu am avut încotro și a trebuit să punem pe hârtie cu ce începem. Mai întâi apa și canalizare pentru a putea trece la nivelul de drumuri. La această oră putem spune că stăm bine dar mai este mult până vom recupera din handicapul celor 30 de ani în care nu a existat o strategie. Noi am venit cu o strategie pe 10 ani care să însemne – apă, canalizare, drumuri, iluminat și gaze. Esența sau fundamentul pentru a deveni o comună europeană”, susține primarul Adrian Mitrache.
Așadar, Comuna Golești a ieșit anul trecut din zona codașă a clasamentului economic al Vâlcii, apropiindu-se de 400 mii lei iar pentru 2023 se estimează deja o creștere de pe 1 milion de lei.
Apropierea de Râmnicu Vâlcea dar mai ales așezarea geografică pe două drumuri naționale majore spre București și spre Curtea de Argeș, fac din comuna Golești una unde oportunitățile de afaceri sunt crescute. Dar, nu în ultimul rând, faptul că localitatea se află la 9 km de Tigveni, nodul de pe viitoarea Autostradă Sibiu – Pitești, este clar un factor decisiv, dacă vorbim de geografia economică a Goleștiului.