Viziunea domnului primar Alin Dumbrava pentru viitorul comunei Sutești este una ce duce la dezvoltarea economică, socială și administrativă.

Rezultatele mandatului vorbesc de la sine!✅
‼️In ciuda problemelor financiare majore, administratia din comuna Sutesti a reusit sa acceseze foarte multe proiecte din care subliniem trei proiecte de infrastructura mare, respectiv:
1. Infiintare retea canalizare si statie epurare in satul Borosesti, proiect finantat prin Anghel Saligny aflat in curs de executie urmand a se finaliza in luna iulie 2024,cu o valoare totala de 7.703.000 lei.
2. Modernizare drumuri de interes local si trotuare in comuna Sutesti, finantare obtinuta prin PNI Anghel Saligny in valoare de 5.069.000 lei, proiect in cadrul caruia se vor executa santuri , podete, acces si trotuare pe strada Tudor Vladimirescu DN 67 B si se vor asfalta strazile Belona, Matusari, Berendet, Morii. Implementarea proiectului va incepe in luna mai 2024.
3. Infiintare sistem inteligent de distributie a gazelor natural in comuna Sutesti, jud.Valcea, proiect aprobat in luna decembrie 2023, in cadrul programului PNI Anghel Saligny, suma alocata fiind de 6.525.000 lei, proiectul se afla in procedura de licitie si obtinere avize.
4. A fost finalizat proiectul de canalizare pe DN 67B si modernizata statia de epurare din satul Sutesti, precum si racordurile la gospodarii, urmând că în perioada imediat urmatoare să se dea in folosinta.
✅Alte proiecte implementate:
1. La capitolul educație – achizitii echipamente electronice pentru Scoala Gimnaziala Sutesti (115 tablete cu internet gratuit; 20 laptop-uri ; 11 proiectoare; 11 ecrane proiectii; 11 tablete interactive ; 3 routere wireless; 3 tablete grafice pt laboratoare-valoare 407 503 lei – implementat.
2. Corpuri iluminat cu sursa led care a cuprins un nr. de 160 buc lampi de 50 kw montate pe strada Borosesti, Bobica, Peret si Sfantul Ion-implementat.
3. Dotare cu echipamente SVSU Sutesti cu o valoare de 22 000 euro , finantare nerambursabila prin Agentia Pentru Finantarea Investitiilor Rurale .Proiect prin s-a achizitionat un UTV, un miniexcavator, o sărărița, o lama de deszapezire, o motopompa si un generator electric, aceste proiecte fiind finantate prin AFIR cu fonduri nerambursabile.
4. Siguranța cetățenilor – Sistem de supraveghere video in punctele vulnerabile din comuna, sediul Primariei si Sala Sport, sistem ce cuprinde un nr. de 30 camere -proiect implementat
5. Proiect sistem fotovoltaic de 20 kw pentru pompele de apa-proiect implementat
✅Urmeaza sa fie implementate in cursul anului 2024 si proiectele pentru care au fost obtinute finantari nerambursabile de la AFM, respctiv:
1. Modernizarea sistemului de iluminat public stradal in valoare de 1.074.000 lei care cuprinde montarea unui nr. de 202 lampi cu sistem de telegestiune pentru strada Verdea, T.Vladimirescu(DN 67B), Fusaru, Str.Bisericii si Str.Bobocea.
2. Statii de reincarcare pt. vehiculele electrice in valoare de 443.000 lei, care cuprinde realizarea a 4 posturi de reincarcare , 2 fiind de 20 kw si 2 de 50 kw.
3. Proiect achizitionare microbuze electrice pentru elevi.
4. Dotarea Scolii Gimnaziale Sutesti cu mobilier .
5. Modernizare Parc Verdea.
✅Proiecte ce se vor depune pentru obtinere finantare in anul 2024:
1. Extindere retea de apa si canalizare:
– Extindere apa: str. Zavoi, str. Morii, str. Sfantul Ion, str. T.Vladimirescu(DN 67B)
– Extindere canal: str. T.Vladimirescu (DN 67B), str. Florea Rutii, str. Fusaru, str. Bisericii, str.Verdea, str. Salcamului, str.Zavoi, proiect ce va fi depus in luna mai-iunie la Administratia Fondului de Mediu.
2. Infiintare parc fotovoltaic
3. Reabilitare Scoala Verdea
4. Reabilitare Sala Sport
5. Reabilitare Scoala Borosesti
🔊„Multumesc cetatenilor care au avut si au incredere in activitatea dezvoltarii localitatii, dar si tuturor celor care ne-au sprijinit pentru realizarea proiectelor Consiliului Local si nu in ultimul rand, reprezentantilor conducerii filialei PNL Vâlcea” , a precizat domnul Primar Alin Dumbrava.
✅ Încheindu-și acest mandatul, domnul Alin Dumbrava se mândrește cu proiectele realizate în Sutești și rămâne angrenat, pentru viitorul mandat, în dezvoltarea continuă a localității, cu intenția clară ca eforturile administrației locale să aducă bunăstare comunității sale.
‼️. Continuam împreună, la bine și la greu! ‼️
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *