În noul mandat, Tiberiu Costea vrea să aducă și gazele naturale pentru a dinamiza economia comunei Lungești

Comuna Lungești se află în plin proces de modernizare, mai ales a drumurilor (44 de drumuri) dar și foarte multe proiecte fiind implementate pe energie verde. cum ar fi eficientizarea energetică a instituțiilor, stații de autubuz cu internet și aer condiționat, digitalizare completă a serviciilor din primărie, concomitent cu implementarea GiS.

”Fără gaze nu putem spera la o dezvoltare de substanță a comunei noastre. Pragul la care am ajuns până în prezent, aici în sudul Vâlcii, a folosit toate premisele zonei. Am reușit o stabillizare economică și demografică. Dar pentru a merge mai departe, trebuie să asamblăm toate utilitățile, să atragem investitori privați, să dinamiză astfel motorul economiei. Suntem departe de a atinge un grad de autonomie financiară dar suntem pe acest drum. Gazele, drumuri de legătură cu localitățile vecine, rețea de canalizare peste tot în localitate, noi zone industriale, de asta avem nevoie și acesta este rolul și scopul nostru ca și autoritate locală”, spune Tiberiu Costea, edilul din Lungești.

La această oră,  comuna Lungești se numără printre cele mai dezvoltate din zona de sud a județului Vâlcea, o localitatea cu un centru civic urbanizat cu drumuri sistematizate, care devine din ce în ce mai atractivă pentru investitori. Comuna este luată în calcul și de Ministerul Turismului, ca având punctaj pe zona agro-turistică dar și valorificarea patrimoniului în acest sens.

După ce primăria a fost reabilitată energetic, urmează  digitalizarea instituției, dotarea cu echipament IT, o dronă, o cameră foto perfomantă precum și transformarea PUG-ului în GIS.

Tot prin PNRR a fost semnat și contractul pentru dotarea școlilor cu echipament IT și mobilier, amenajarea unui laborator de informatică, precum și dotarea cu un microbuz electric.

La Lungești vor fi montate două stații electrice de reîncărcare, cu câte două sloturi. Urmează ultima etapă de montare a iluminatului public și realizarea unei noi platforme de gunoi de grajd (sursa: www.ramnicuvalceaweek.ro)

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *